Projects
CANDLES
CANDLES
© 2023
Architectural Bureau WALL
1/16
Gallery
2/16
Gallery
3/16
Gallery
4/16
Gallery
5/16
Gallery
6/16
Gallery
7/16
Gallery
8/16
Gallery
9/16
Gallery
10/16
Gallery
11/16
Gallery
12/16
Gallery
13/16
Gallery
14/16
Gallery
15/16
Gallery
16/16
Gallery

CANDLES - a metaphor for the formation of 3 residential volumes of different heights, arranged along the perimeter of the site around the courtyard. Yard - plays the role of a hearth, the heat and energy of which "melts" and distorts the strict volumes of houses from the yards and the very surface of the yard, giving them a soft look. The distortion occurs in a diagonal direction towards the upper corners of the volumes. Due to the curvature of plastics, there is a gradual increase in the depth of open loggias to better view characteristics. Facade planes from the side of the city are also partially depressed in local areas for the manifestation of internal melting.

CustomerEtalon
Square 17 995 sq.m.
Categories Apartments
Place Moscow. st. Electrozavodskaya 60
Status Concept

The principle of "melting" was also used in the shaping of the yard space. So the surface of the courtyard in its geometric center is partially depressed, like a crater, by 1.5 m. An amphitheater and play areas are integrated on the slopes of the crater, and playgrounds are in the central part. 3 volumes tell three stories. High volume - campanile (14 floors) - located along the street. Bazhenov and is a landmark for the entire region, including the presence of a new formation. City house - the volume of a lower number of storeys (11 floors) forms the front of the street. Electrozavodskaya. Urban villa - the lowest volume - 8 floors, located perpendicular to the street. Bazhenov, closes the courtyard in a chamber space. The positioning of the courtyard as the main value is reflected not only in the shaping, but also in the pattern of the facade grid. So from the side of the city, window openings have a more rare step, while from the side of the courtyard, in contrast, an openwork regular lattice is formed, filled with a translucent coating. Such a concept of spatial formation and shaping of volumes is dictated by the quality of the existing context and the desire to create the "Bilbao effect" or "oasis" that creates a fundamentally different quality of the visual environment.